Recenze M24 SOCOM od Classic Army

02. 02. 2003

Přináším Vám další recenzi. Jedná se o zbraň M24 od Classic Army. Zbraň je dodávána v tvrdé krabici, na které je označení zbraně a spousta čínských znaků. Puška je proti mechanickému poškození při přepravě chráněna bublinkovou folií...

img

V krabici najdeme pouze zbraň, 25 ranný zásobník, nabiják a imbusové klíče k ladění hopu či rozborce.

Zpracování pušky velmi realistické. Od pravé lze jen těžko rozeznat. Pažba je vyrobena z tvrzeného plastu jako odlitek. Narozdíl od APS nemá M24 dutou pažbu, takže se nemusíme bát, že jí zničíme. Hlaveň (vnější) je vyrobena ze slitiny hliníku. Hlaveň může být buď hladká nebo vroubkovaná. Záleží jakou verzi si koupíme. Jedná se pouze o vizuální detail.



Základní údaje M24 SOCOM:


Hmotnost 3603 g
Délka 1125-1185 mm
Délka hlavně 515 mm
Průměr hlavně 6,08 mm

Montáž optiky se provádí na kolejnici typu Weaver. Montáž je snadná a rychlá. Zespodu pušky jsou uchycovací šrouby na nožičky. Když jedeme dál od šroubů k pažbě, narazíme na okénko pro zásobník na AS verzi. Okénko pro nabíjení opravdové M24 je zde taky, ale plní funkci pouze vzhledovou. Na konci pažby je regulovatelná patka, která má možnost regulace až 8cm. Její zakončení je provedeno gumovým potahem, díky kterému se nám zpříjemní míření.



Rozborka je u zbraně velmi jednoduchá. Začneme vyšroubováním dvou šroubů, které drží pohromadě hlaveň a pažbu. Nalezneme je za objímkou spouště a před okénkem pro náboje (u pravé verze). Demontáží dále pokračujeme vyjmutím dalších dvou šroubů, které drží spoušťový mechanismus. Na kohoutku nalezneme regulaci dráhy spouště. Vysunutím spoušťového mechanismu od hlavně se nám uvolní válec. Nyní ho můžeme za páku bez problému vyndat. Do válce se dostaneme odstraněním dvou šroubů u začátku páky a páky samotné. Hlaveň (vnitřní) s hopem vyndáme uvolněním červíku, který drží hop z vnější hlavně. K samotnému regulování hopu není zapotřebí rozebírat zbraň. Stačí dát závěr do zadní polohy a vyndat zásobník. Inbusovým klíčem si ho poladíme dle libosti.



Střelba s M24 je nezapomenutelný zážitek. V základním provedení je puška o třídu víš s dostřelem než AEG. Natahování závěru jde jako po másle. Na 45-50m trefíte postavu člověka bez problému první ranou. Munici je vhodné používat 0,30g Maruzen. Po nainstalovaní 300% upgrade setu a precizní hlavně s průměrem 6,04mm se dosahuje výkonů až 80-90m. Samozřejmostí je použití 0,43g střeliva. Natáhnutí závěru s upgradem už nejde jako po másle. V leže podle mého nemáte nárok znovu nabít.

M24 je jedna z nejlepších sniperských pušek v AS střední cenové kategorie. V této kategorii také dominuje APS, které je o trochu lacinější, ale po nainstalování upgradu se ceny srovnají a výkony také. Ale přeci jen M24 je zbraň a APS je hračka (co se vzhledu týče), tak proč si nevybrat to hezčí. Další výhoda M24 od APS je možnost instalace nožiček. Vlastnil jsem jak M24, tak i APS a z těch dvou u mě kraluje M24.

Mosquito

Komentáře

20.10.2015 AirsoftGuns.cz

Pavel HájekPavel Hájek
Ahoj co si myslíte o VSR-10 a M24 jaká je lepší?

AirsoftGuns: Jde i o konkretního výrobce. Co značka to jiné technické řešení a kvalita zpracovaní. VSR je všeobecně oblíbená, protože je na ní hodně upgrade a náhradních dílů.

30.07.2010 Re: Lukas Valtera

AirsoftGuns.czAirsoftGuns.cz
Staci Vam toto: http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=409 nicmene presnejsi bude vzdy pruzinovy set 300%.

26.07.2010

Lukas ValteraLukas Valtera
Dobry den chci se zeptat co všechno bych musel vymenit abys tuto zbran předelal na plynovku a pokud by to šlo kdyby jstem i i zaslaly odkazi dilu dk :)

10.12.2008 Re: USMC Sniper

AirsoftGuns.czAirsoftGuns.cz
Tato hlaven lze pouzit. Zlepsi se predevsim presnost (soustrel).

05.12.2008 hlaveň

USMC SniperUSMC Sniper
Chtěl bych seč zeptat jaká přesná hlaveň pasuje do teto zbrane , jestli bych popripade mohl dat dovnitř hlavň z elektriky 510mm ,a jak by to ovlivnilo strelbu

23.07.2008 Re: Stevo

AirsoftGuns.czAirsoftGuns.cz
Ne.

22.07.2008

StevoStevo
Zdravim vsetkych Da sa prehodit napinacia paka aj pre lavakov

20.01.2007 Dostřel

KotjaKotja
Jaý mají AS sniperky dostřel oproti elekrikám?

Novinky a slevy emailem